Vanhemmille

Vanhemmat ovat seuratoiminnan tärkeimpiä tukijoita

Oman äidin tai isän lisäksi vanhempi voi olla joku muu lapselle tuttu ja turvallinen aikuinen, joka tavalla tai toisella osallistuu lapsen jalkapalloharrastukseen. Vanhemmat ovat seuratoiminnan tärkeimpiä tukijoita ja heillä on mahdollisuus osallistua moniin asioihin seuran ja joukkueen toiminnassa.

Vanhemmat voivat osallistua turnauksissa, valmennuksessa, toimihenkilönä, seuran talkoissa ja muissa tapahtumissa. He huolehtivat lapsen kaikenpuolisesta hyvinvoinnista ja ovat mukana kustantamassa toimintaa. Usein harrastuspaikat ovat oman pihapiirin ulkopuolella, minkä vuoksi vanhempien apua tarvitaan myös harjoitusmatkoilla.

Jalkapalloilussa kehittyminen vaatii aikaista kiintymistä lajiin sekä paljon aikaa pallon ja pelin ympärillä. Lapsen harrastus vaatii aikaa ja vaivannäköä myös vanhemmalta, mutta vastalahjaksi se antaa paljon. Parhaimmillaan jalkapalloharrastus antaa lapsellesi onnistumisia yksilönä ja yhdessä joukkueen kanssa. Liikunnallinen elämäntapa ja rakkaus lajiin säilyy koko elämän ajan. Vanhempana voit olla kiinnostunut lapsenne harrastuksesta esimerkiksi kyselemällä mitä harjoituksissa tehtiin. Kannustakaa lapsianne harjoittelemaan myös vapaa-aikana kotona ja pihalla, menkää itsekin mukaan potkimaan palloa lapsenne kanssa.

Vanhemmat ovat aikuisina malleja lapsille ja nuorille. Aikuisten esimerkin voima on arvaamattoman suuri voimavara, minkä vuoksi kannattaa miettiä, minkälaista mallia annamme lapsille. Lasten ja nuorten Fair Play -kasvatusta parhaimmillaan on vanhempien kohtelias ja huomaavainen käyttäytyminen, siisti kielenkäyttö, kaikkien harrastuksessa mukana olevien kunnioittaminen sekä ottelun lopputuloksen hyväksyminen.

Vanhempana tuet lapsen ja nuoren harrastusta. Huolehdit lapsen riittävästä nukkumisesta ja levosta ja korostat koulunkäynnin merkitystä. Olet aktiivinen ja tunnistat roolisi vanhempana - annat valmentajien valmentaa, tuomarin tuomaroida ja toimihenkilöiden hoitaa tehtävänsä. Sinä kuljetat, kannustat ja toimit talkooapuna.

Seuratoiminta

Seuratoiminta pohjautuu useasti vapaaehtoistyölle ja lapsesi joukkuekin kaipaa toimiakseen tukiryhmää vanhemmista. Joukkueen toiminta on yhdessä tekemistä ja sisältää erilaisia rooleja. Joukkueen toiminnassa mukana oleminen on palkitsevaa ja pääset osallistumaan lapsesi kanssa harrastuksen tuomiin ilon hetkiin. Se on myös hyvä tapa viettää yhteistä aikaa.

  • Vanhempainpalavereihin osallistuminen on ehdottoman tärkeää. Palavereissa sovitaan ja päätetään yhdessä tulevista tapahtumista. Käy vanhempainkokouksissa tutustumassa muihin vanhempiin. Samalla sovitaan joukkueen pelisäännöt sekä kuinka joukkueen toiminta rahoitetaan.
  • Osallistu joukkueen toimintaan, jokaiselle löytyy varmasti tehtävää.
  • Joukkueen toiminta rahoitetaan vanhemmilta kerättävällä rahalla tai muualta saadulla rahoituksella esim. talkoilla tai myyjäisillä. Samalla se on mukava tapa tutustua muihin vanhempiin.
  • Osallistumalla ja olemalla aktiivinen autatte myös omalla ajallaan ahertavia valmentajia, huoltajia ja joukkueenjohtajaa.FC Rauma ry, Football Club Rauma ry

Hakunintie 18, 26100 Rauma

Y-tunnus:1439666-7

Puh. 044-0228290

Sähköposti: juniorit@fcrauma.com