Seuran historia


FC Rauma eli virallisesti Football Club Rauma ry on vuonna 1996 Rauman NMKY:n, Rauman Kisa-Veljien ja Uotilan Työväen Urheilijoiden johtotason henkilöiden perustama seura.

Perustajaseurojen tavoitteena oli luoda uusi, yhteinen seura, joka mahdollisimman hyvin palvelisi raumalaista jalkapalloilua ja raumalaisia jalkapallon pelaajia. Siitä lähtien FC Rauma on ollut mukana raumalaisen jalkapalloilun eteenpäin viemisessä.

Alussa suurin ongelma idean toteuttamisessa oli kuitenkin se, että perustusseurojen oli luovuttava toiminnoistaan, jotka merkittävällä tavalla liittyivät seurojen historiaan ja toimintaan. Kaikilla seuroilla oli takanaan yli 30-vuotinen historia jalkapalloilun parissa, Uotilan TU:lla historia oli pisin, lähes 50 vuotta. Seurat kuitenkin näkivät yhteistoiminnan tarpeelliseksi ja niinpä uuden raumalaisjoukkueen synnystä lyötiin herrasmiesmäisesti "kättä päälle".

Uuden seuran toiminnan alkumetrit eivät olleet helppoja, mutta se vakaumus, jolla raumalaista jalkapalloa haluttiin viedä eteenpäin, tekivät vaikeuksista vain voitettavissa olevia haasteita. Seuran historian ensimmäinen sarjapaikka avautui III divisioonassa, kun Uotilan TU luopui sarjapaikastaan ja Palloliiton suostumuksella tuo paikka annettiin FC Raumalle. Sen jälkeen Miesten edustusjoukkue on pelannut niin 3. kuin 4. -divisioonassakin ja Naisten edustusjoukkue parhaimmillaan 1.divisioonassa. Juniorijoukkueet ovat pelanneet pääasiassa piirisarjaa, mutta parina vuotena B-tyttöjen joukkue pelasi 2010-luvulla myös 1.divisioonassa.

Tällähetkellä voidaan työn tuloksia katsella hyvillä mielin. Joukkueissa riittää pelaajia sekä toimijoita ja seuran toiminta kehittyy kokoajan.


FUTSAL

Kaudella 2008 - 2009 FC Rauma perusti futsalmiesten joukkueen, joka koostui lähinnä OKL:n opiskelijoista. Joukkue aloitti pelaamisen nelosessa ja tavoitteena oli heti nousta suoraan kolmoseen.

Kauden 2009 - 2010 joukkue koostui pitkälti futiksen pelaajista ja miehet olivat valmistautuneet henkisesti pelaamaan vielä tämän kauden nelosessa, mutta joukkueelle tarjoutui jo ennen kauden alkua nousu kolmoseen, kun PoPa2 luopui kakkosen sarjapaikastaan. Tämän johdosta MuSa2 nostettiin kakkoseen ja FC Rauma MuSa2:n tilalle kolmoseen. Kausi päättyi nousuun ja edessä olivat uudet haasteet 2.divisioonassa.

Kaudeksi 2010 - 2011 vetovastuun otti paluumuuttaja Sami Laine. Tavoitteeksi asetettiin nousu valtakunnalliseen Ykköseen. Pitkän kauden tavoite täyttyi ja hienojen otteiden jälkeen Raumalla juhlittiin nousua.

Edellisellä kaudella tavoitteisiin yltäneet vihreävalkoiset lähtivät sesongille 2012 - 2013 vielä kovemmalla itseluottamuksella. Tavoitteeksi asetettiin nousu Futsal-Liigaan, vaikka muiden arvioissa tästä ehkä oltiin kaukana. Joukkue pysyi sarjan kärjen tuntumassa kauden alusta asti, ja omat vaikeutensa toi valmentajan vaihtuminen kesken kauden, kun Sami Laine väistyi ja Niila Asunmaa astui "Sämpyn" saappaisiin. Kaikesta huolimatta peli pysyi hyvin kasassa läpi kauden. Tästä tuloksena suoran nousun varmistuminen kierros ennen sarjan loppua. Tavoitteisiinsa yltänyt joukkue juhlikin railakkaasti neljättä nousuaan viiteen vuoteen, ja monen pitkäaikainen haave Futsal-Liigasta oli vihdoin käynyt toteen.

Kaudella 2023 - 2024 FC Rauma pelaa miesten futsal kakkosessa.FC Rauma ry, Football Club Rauma ry

Hakunintie 18, 26100 Rauma

Y-tunnus:1439666-7

Puh. 044-0228290

Sähköposti: juniorit@fcrauma.com