Toimihenkilöiden tehtävät


FC Rauman valmentajien, seuratyöntekijöiden, johtokunnan, vanhempien ja joukkueen toimihenkilöiden tehtävä on tarjota lapsille ja nuorille hyvät mahdollisuudet jalkapallon pelaamiseen.

Aikuisina olemme luomassa hyvää, pelaajia kunnioittavaa ilmapiiriä sekä toimivia käytäntöjä, jotka tukevat lasten ja nuorten kehitystä sekä tuovat iloa tekemiseen.

Vapaaehtoiset seuratoimijat ovat elintärkeitä ja ilman vapaaehtoisia joukkueiden toiminta olisi mahdotonta. Seura tukee ja koordinoi vapaaehtoisten toimijoidensa työtä. Jotta toiminta olisi yhdenmukaista ja hallittua, on seura luonut toimintaohjeet joukkueiden toimihenkilöille. Onkin tärkeää, että toimihenkilöt tutustuvat ohjeistukseen huolella. Merkittävä osa seuran käytännön toiminnasta ja päätöksistä tehdään yksittäisen joukkueen tasolla. Joukkueen tulee kuitenkin kaikessa toiminnassaan noudattaa FC Rauman ohjeita ja linjauksia.

FC Raumassa toimii aktiivinen ohjaajien, valmentajien ja muiden toimihenkilöiden rekrytointi ympäri vuoden.

Toimihenkilöille tarjoamme motivoivan ja tavoitteellisen toimintaympäristön, iloisesta tekemisestä tinkimättä.

Perinteisessä yhteisössä jokaisella toimihenkilöllä on mahdollisuus vaikuttaa toiminnan laatuun. Seuratoimijoilla on mahdollisuus kouluttautua niin sisäisissä kuin ulkoisissa koulutustapahtumissa.

Kentän laidalla joukkueen toimihenkilöiltä voi rohkeasti kysyä joukkueen toiminnasta, he kertovat ja opastavat mielellään.


VALMENTAJAT

Valmentajat voivat olla seuran nimeämiä ja/tai vanhemmista valittuja. Valmentaja johtaa ja ohjaa harjoituksia ja pelejä. Valmentaja suunnittelee joukkueen toiminnan ja tapahtumat yhdessä joukkueen toimihenkilöiden kanssa. Joukkueessa on usein yksi päävalmentaja. Päävalmentajan apuna voi toimia useita apuvalmentajia.


JOUKKUEENJOHTAJA

Tiedottaa seuran päätökset joukkueelle ja vastaa joukkueen sisäisestä ja ulkoisesta tiedottamisesta. Järjestää vanhempainkokoukset vähintään 2–4 krt vuodessa. Huolehtii joukkueen pelisääntöjen laadinnasta ja noudattamisesta. Laatii toimintakalenterin/kausisuunnitelman yhdessä taustaryhmän kanssa. Ylläpitää joukkueen pelaajatietoja. Vastaa ottelutapahtumista yhdessä muun taustaryhmän kanssa. Täyttää ottelupöytäkirjat sarjoissa, joissa ne ovat käytössä ja ylläpitää joukkueen tietoja TASO:ssa ja seuran nettisivuilla.

FC Rauman Jojo-oppaan löydät täältä: FCR JOJO-opas 2023.pdf


HUOLTAJAT

Huoltajan tehtäviin kuuluu olla apuna harjoituksissa ja otteluissa. He huolehtivat, että joukkueen varusteet ovat mukana (pallot, vesipullot, liivit jne.). Lisäksi huoltajien vastuulla ovat loukkaantuneista pelaajista huolehtiminen.

Huoltajan tehtävät seurassamme löydät täältä: Huoltajan tehtävät FCR.pdf


RAHASTONHOITAJAT

Rahastonhoitaja huolehtii joukkueen tilistä sekä laskujen maksamisesta.


MUUT TEHTÄVÄT

Vanhempainillassa määritellään joukkueen muut tehtävät ja niihin vastuuhenkilöt. Tällaisia voivat olla esimerkiksi varustevastaava, joka on vastuussa pelivaatteiden tilaamisesta, talkoovastaava, joka huolehtii talkoiden onnistumisesta.


FC Rauma ry, Football Club Rauma ry

Hakunintie 18, 26100 Rauma

Y-tunnus:1439666-7

Puh. 044-0228290

Sähköposti: juniorit@fcrauma.com