Vastuullisuustyö

FC Rauma kantaa kasvatus- ja nuorisotyöhön liittyvää vastuutaan mahdollistamalla noin 400 lapsen/nuoren/aikuisen jalkapalloharrastuksen Raumalla. Olemme yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa lajia jokaisen omalla tasolla, 3-vuotiaasta alkaen.

Turvallinen toimintaympäristö

Kannamme vastuuta turvallisesta toimintaympäristöstä, jossa urheilu tuottaa meille iloa ja positiivisia kokemuksia. Toimimme kannustavassa ilmapiirissä jossa jokaista kohdellaan tasapuolisesti. Linjauksemme ennaltaehkäisevät epäasiallista käytöstä ja mahdollistavat siihen puuttumisen.

Suunnitelmamme lapsen ja nuoren turvallisuuden sekä koskemattomuuden turvaamiseksi on osa vastuullista seuratyötämme ja on osaltaan varmistamassa turvallista toimintaympäristöä. Seuratyöntekijöille, valmentajille ja vapaaehtoisille (joukkueenjohtajat, huoltajat ja vapaaehtoisena toimivat valmentajat) tehdään aina myös Palloliiton ohjeistuksen mukainen rikosrekisteriotteen tarkistus.

Hyvä hallintotapa ja kestävän toiminnan periaatteet

Toimintamme on hyvän hallinnon mukaista, avointa ja läpinäkyvää. Uskomme, että se luo kestävimmän mahdollisen pohjan koko seuran toiminnalle. Edistämme yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia osallistua lajiin ja sen päätöksentekoon. Seuran hallitus valitaan seuran sääntöjen mukaisesti kerran vuodessa syyskokouksessa.

SROI -jalkapallon yhteiskunnallinen vaikutus

FC Rauma on ollut mukana UEFA Sroi -tutkimuksessa, jossa mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallinnuksen tekemiseen on hyödynnetty laaja-alaisesti asiantuntijoita ja tutkimustietoa. FC Rauman vaikuttavuus yhteiskunnalle on laskettu olevan vuosittain peräti 4,4 miljoonaa euroa.

FC Rauman Respect-rahasto

Haluamme toimia FC Raumassa niin, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus osallistua seuran toimintaan riippumatta perheen varallisuus tasosta. FC Rauma perustaa vuoden 2024 aikana Respect-rahaston, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea FC Rauman vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastamista ja kilpailemista. Rahastoon tehdyt lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä taloudellista tukea tarvitsevien junioreiden


Olemme turvallinen seura

Olemme sitoutuneet tarjoamaan turvallisen ja kunnioittavan harrastusympäristön kaikille.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Seuramme säännöt on tarkistettu vastaamaan Olympiakomitean mallisääntöjä seuroille. Haastattelemme kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat, sekä tarkistamme heidän taustansa.

Seurassamme jokainen lasten ja nuorten kanssa toimiva aikuinen sitoutuu yhteisiin sääntöihin, joiden keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen. Lue tästä seuran säännöt lasten ja nuorten kanssa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille: Säännöt FC Raumassa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ja vapaaehtoisille.pdf

Myös urheilevat lapset ja nuoret sitoutuvat yhteisiin sääntöihin, joiden luomiseen he saavat osallistua ryhmissään/joukkueissaan.

Seurallamme on toimintaohjeet, jos epäasiallista käytöstä ilmenee. Jokaiseen tapaukseen puututaan ja kaikista rikosepäilyistä ilmoitetaan viipymättä poliisille. Seuramme vastuuhenkilö lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa on Mari Tukala, mari.aronen@wippies.com

Ylläpidämme seurassamme avointa ilmapiiriä ja pidämme esillä lasten ja nuorten turvallisuuden kannalta tärkeitä aiheita. Jaamme Et ole yksin-hankkeen tuottamaa materiaalia sekä nuorille urheilijoillemme että vanhemmille. Seuraamme harrastajiemme tyytyväisyyttä vuosittain tehtävän kyselyn avulla.

Kerro meille, jos kohtaat epäasiallista käytöstä seurassamme – otamme sen vakavasti

FC Rauma ei hyväksytä minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä. Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seuramme toiminnassa. Kuuntelemme ja otamme jokaisen huolen vakavasti. Jokaista huolta tai valitusta käsitellessä pidämme keskiössä lapsen- ja nuoren hyvinvoinnin. Käsittelemme kaikki valitukset ennalta määrätyn prosessin mukaisesti ja kuulemme kaikkia osapuolia ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä.

Yhteyshenkilö

Jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seurassamme tai jos valituksesi koskee seuran työntekijöitä ota ensi sijassa yhteyttä Mari Tukala, mari.aronen@wippies.com, puh. 040 - 5278 144

Voit myös kertoa huolesi nimettömästi lomakkeen kautta. Huomioithan, että asian käsittely voi vaikeutua, jos emme tiedä asian osallisten henkilöllisyyttä. Emme myöskään pysty informoimaan sinua asian etenemisestä, ellet jätä yhteystietojasi. Jos haluat jutella luottamuksellisesti kohtaamastasi epäasiallisesta käyttäytymisestä, ota yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin-palveluun. www.etoleyksin.fi.

FC Rauma ry, Football Club Rauma ry

Hakunintie 18, 26100 Rauma

Y-tunnus:1439666-7

Puh. 044-0228290

Sähköposti: juniorit@fcrauma.com